pályázat

Új eszközök beszerzése

Kedvezményezett: Népkerti Állatorvosi Rendelő Állategészségügyi Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Adaptív technológiai innováció a Népkerti Állatorvosi Rendelő Kft.-nél
Támogatás összege: 6,89 millió forint
Támogatás intenzitása: 50%
A projekt fizikai zárása: 2019.08.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03452

Projekt bemutatása

A Népkerti Állatorvosi Rendelő Kft. fő profilja a kedvtelésből ellátott állatok állategészségügyi ellátása, de esetenként gazdasági célból tartott állatok gyógykezelése is történik. A praxis az eltelt évek alatt Miskolc legnagyobb forgalmú állatorvosi rendelőjévé vált, évente kb. 5000 esetet látunk el az egyszerű megelőző beavatkozásoktól kezdve a bonyolultabb műtéti megoldásokig és bizonyos műszeres vizsgálatokig. Praxisunkban a folyamatos fejlődés eredményeként már 5 állatorvos (1 alkalmazásban, 4 szerződéses alvállalkozóként) 6 asszisztens és 1 irodavezető dolgozik, így praxisunk a megye legnagyobb állategészségügyi foglalkoztatója. Termékeink és szolgáltatásaink folyamatos fejlesztése által szeretnénk is ezt a szerepet a jövőben is megőrizni.

Állatorvosi rendelőnkben eddig is végeztünk laboratóriumi vérvizsgálatokat, de a helyszínen csak a vérkémiai és enzimológiai vizsgálatokat tudtuk elvégezni. A szintén nagy jelentőségű hematológiai vizsgálatokat tovább kellett küldenünk technológia hiányában. A hematológiai vérvizsgáló automata (Bc-2008 Vet) beszerzésével laboratóriumi szolgáltatásaink bővülnek, és így új szolgáltatást tudunk bevezetni, így többféle szolgáltatás nyújtására leszünk képesek.

A lökéshullám-terápiás készülék beszerzése után egy új szolgáltatáscsoport, az állategészségügyi rehabilitációval kapcsolatos szolgáltatások kerülhetnek bevezetésre. Ezen terület jelentősége napjainkra megnőtt és egyre nagyobb teret nyer a világban. Az idősebb, ill. a műtéten átesett állatok rehabilitációjában segít az új technológia, mely a gondoskodás és gyógykezelési lehetőségek egy új szintjét nyitja meg praxisunk és ügyfeleink számára. Mivel a technológia vonzáskörzetünkben egyelőre a piacon nem elérhető, ezért a piacon egy rést céloz meg, mely minden állattartó számára vonzó szolgáltatás lehet.

1 db Amadeo P-110/100H röntgengenerátor ill. a Divario T2 digitális kiolvasó egység beszerzésével lényegesen módosul a röntgenvizsgálatok elvégzésének módja. Eddig vagy alvállalkozó segítségével végeztük el ezen vizsgálatokat, vagy pedig a rendelkezésünkre álló analóg technikával állítottuk elő a röntgenképeket. Az újonnan beszerzésre kerülő nagyfrekvenciás röntgengenerátor, ill. a digitális képkiolvasó egység minőségi ugrást jelent a röntgenvizsgálatokban, ill. a digitális technika segítségével a képkiolvasás sebességének emelkedése, az archiválás és képküldés új lehetőségei a szolgáltatás, és így a rendelő hatékonyságát és jövedelmezőségét növelik.

A rendelőben a szolgáltatások teljes körűvé válása miatt a szolgáltatási szint és rendszer jelentősen javul. A helyszínen elérhető digitális alapon működő szolgáltatások miatt a termelékenység sebessége nő, ezáltal a hatékonyság javul, hatékonyabb munkavégzés várható.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!